Resepi Kuih Bom Sukatan Cawan Lembut Rangup Sedap

Resepi Kuih Bom Rangup Lembut Mudah Sukatan Cawan. Sarapan pagi saya dan keluarga, kuih bom atau kuih bijan yang sedap dan lembut.  Masak separuh dan frozen kan separuh. Senang je nak buat kuih bijan rangup, saya pakai resepi kuih bijan sukatan cawan. Sesapa yang nak resepi kuih bijan lembut dan mudah yang  saya guna, boleh ambil kat bawah ye :

Resepi Kuih Bom Lembut
Resepi Kuih Bom Rangup


Resepi Kuih Bom Sukatan Cawan Mudah Sedap Simple

Bahan untuk resepi kuih bom rangup :

  1. Dua cawan ubi keledek yang sudah direbus dan dilenyek.
  2. Setengah cawan tepung gandum
  3. Suku cawan tepung pulut
  4. Bijan
> Resepi Kuih Bom Bijan Inti Kelapa
> Resepi Kuih Bom Bijan Inti Sambal Sardin
> Resepi Kuih Bom Bijan Inti Sambal Ikan


Cara Buat Kuih Bom Bijan

Cara Membuat Kuih Bom Bijan :
  1. Campurkan semua bahan yang telah disebut diatas ( kecuali bijan ) dan uli sebati
  2. Bila dah sebati, isikan inti kacang merah atau inti kacang tanah atau inti sambal, atas selera anda
  3. Gentel bulat-bulat dan taburkan atau golekkan atas bijan
  4. Dan, susun atas talam.
Bila dah banyak, panaskan minyak dan goreng kuih bom sampai masak. Selamat mencuba.

> Resepi Kuih Bom Pisang Sukatan Cawan Rangup Lembut

No comments:

Post a Comment

×