Resepi Kulit Karipap Rangup Rapuh Sedap Sukatan Cawan. Semalam saya ada kongsikan resepi karipap pusing rangup dan sedap. Hari ini kita belajar pula cara membuat kulit karipap yang rangup sampai petang. Saya pakai resepi karipap simple guna sukatan cawan sahaja.
Resepi Kulit Karipap Rangup |
Resepi Karipap Sukatan Cawan
Bahan untuk resepi karipap rangup dan sedap :
> Resepi Inti Karipap Sardin Sedap
> Resepi Sambal Ikan Karipap Terengganu Asli Original Tradisional
- Satu kilogram tepung gandum
- Tiga sudu planta
- Garam sesedap rasa
- Secawan air.
> Resepi Inti Karipap Sardin Sedap
> Resepi Sambal Ikan Karipap Terengganu Asli Original Tradisional
Cara Buat Kulit Karipap Rangup
Cara-cara membuat kulit karipap rangup :
- Cairkan planta atas dapur
- Bila planta sudah cair, gaul bersama tepung yang telah dicampur dengan garam sampai sebati.
- Masukkan air sedikit demi sedikit ketika uli
- Perap dalam masa setengah jam
Cara buat kulit karipap rangup mudah je kan. Diharap perkongsian mengenai resepi karipap rangup sampai petang dapat membantu dan memberi sedikit manfaat. Selamat mencuba.
1 Comments
Klau tpung xsmp skilo agk2 blh x?hehehe
ReplyDelete