Resepi Biskut Makmur Mudah Tanpa Bakar Sukatan Cawan Simple Paling Sedap. Ini antara resepi kuih raya mudah dan wajib saya buat setiap kali menjelang hari raya kerana saya suka sangat makan biskut makmur susu sejak kecil lagi. Bila makan kuih makmur kita akan rasa pecah di mulut, lembut dan gebu sangat. Kebetulan semua bahan untuk buat kuih makmur tanpa bakar telah tersedia di dapur, maka terhasillah biskut makmur tanpa inti dan tanpa oven. Kalau tak silap orang Sarawak panggil kuih makmur sebagai kuih momo. Resepi biskut makmur simple ada saya sertakan di bawah :
Biskut Makmur Sukatan Cawan |
Resepi Biskut Makmur Sukatan Cawan Gebu Lembut Senang Tanpa Oven
Bahan untuk resepi biskut makmur sedap :
- Tiga cawan tepung gandum
- Setengah cawan gula castor ( suka manis lebihkan )
- Satu tin kecil minyak sapi ( 125 gram + 1 sudu butter )
- Satu cawan tepung susu
Biskut Makmur Simple |
Cara membuat biskut makmur :
- Goreng tepung tanpa minyak sampai warna kekuningan.
- Masukkan gula dan gaul sampai sebati. Asingkan seketika adunan tepung tersebut.
- Kemudian, cairkan minyak sapi dan masukkan ke dalam adunan tepung tadi. Gaul sampai sebati
Biskut Makmur Resepi |
Step akhir, gentel bulat adunan dan terus salut dengan tepung susu. Siap. Cara buat biskut makmur susu mudah je kan, selamat mencuba semua. Salam dan jumpa lain di lain waktu.
0 Comments