Resepi Daging Bakar Danok Asli Original Tradisional. Kepada mereka yang selalu pergi danok, jika tidak pernah makan daging bakar danok adalah tersangat rugi. Bahan perapan daging bakar danok paling sedap dan unik sampai boleh terbawa ke dalam mimpi tau. Daging bakar danok tak cicah guna air asam macam kita, dia ada sos pencicah daging bakar danok sendiri. Tu yang membuatkan rasanya unitk dan sedap. Jom saya kongsikan resepi daging bakar danok yang mudah dan sedap, lepas ni tak payah nak tunggu ke danok sebab kita sudah boleh buat daging bakar danok homemade :

Resepi Daging Bakar Danok Original
Resepi Daging Bakar Danok


Resepi Daging Bakar Danok Original Tradisional Asli

Bahan untuk resepi daging bakar danok sedap :

  1. Tujuh ratus gram daging ( potong nipis untuk grill )

Bahan perapan daging bakar danok :

  1. Dua biji bawang besar
  2. Dua ulas bawang putih
  3. Sebatang serai
  4. Satu sudu perencah hilal
  5. Setengah sudu garam halus
  6. Setengah sudu sos tiram
  7. Setengah sudu kicap manis


Cara Buat Daging Bakar Danok

Cara cara membuat daging bakar danok :
  1. Kisar semua bahan perapan.
  2. Dah siap blend, tuang dan gaul sebati bahan perapan dengan daging yang kita potong nipis tadi.
  3. Perap dalam dua jam dan keatas ( lagi lama lagi sedap )

Akhir sekali, grill atas pemanggang sampai masak. Sambil-sambil tunggu daging bakar masak, kita buat dulu sos pencicah daging bakar danok. Resepi sos daging bakar danok sedap boleh lihat atau klik pada pautan dibawah.