Resepi Inti Karipap Kentang Ayam Daging Sedap Mudah. Inilah hasil aktiviti petang tadi, karipap rangup tahan lama inti kentang daging cincang. Buat banyak sikit untuk karipap frozen. Esok-esok senang bila nak makan keluarkan dari peti ais dan terus goreng. Resepi karipap rangup dan resepi inti karipap kentang daging atau ayam ada saya kongsikan dibawah :
Resepi Karipap Sukatan Cawan Inti Kentang Ayam Daging
Untuk kulit karipap rangup sampai petang saya guna resepi dekat bawah :
> Resepi Karipap Rangup Rapuh Lembut Gebu Sukatan Cawan
Resepi Inti Karipap Kentang Daging Atau Ayam Sedap Simple
Bahan untuk resepi inti karipap kentang sedap:
Inti Karipap Kentang |
Resepi Karipap Sukatan Cawan Inti Kentang Ayam Daging
Untuk kulit karipap rangup sampai petang saya guna resepi dekat bawah :
> Resepi Karipap Rangup Rapuh Lembut Gebu Sukatan Cawan
Resepi Inti Karipap Kentang Daging Atau Ayam Sedap Simple
Bahan untuk resepi inti karipap kentang sedap:
- Daging cincang atau ayam cincang
- Setengah kilogram kentang (potong dadu)
- Satu sudu rempah kari ikan
- Satu sudu rempah kari daging
- Tujuh biji cili api (boleh kurang dan lebihkan, atas selera )
- Tiga ulas bawang putih
- Lima ulas bawang merah
- Sedikit sahaja halia
- Garam
- Gula
- Minyak masak
> Resepi Karipap Inti Ikan Terengganu Asli Original Tradisional
> Resepi Karipap Sardin Sukatan Cawan
> Resepi Karipap Sardin Sukatan Cawan
Cara Buat Inti Karipap Kentang
Cara buat inti karipap ayam dan daging :
Cara buat inti karipap ayam dan daging :
- Blend bawang, cili dan halia
- Selepas itu, tumis dengan sedikit minyak
- Masukkan rempah kari, daging,kentang serta air
- Perasakan guna gula dan garam
Step akhir, masak sampai kentang empuk dan kuah inti karipap kering sedikit. Siap. Cara nak buat inti karipap mudah je kan, selamat mencuba semua.
> Resepi Karipap Pusing Sukatan Cawan Mudah Sedap
0 Comments