Resepi Roti Boyan Singapore Asli Original Lembut Tradisional. Sarapan pagi ini kami satu rumah makan roti boyan atau roti bawean yang sedap lembut dan rangup. Pekena pula dengan sambal ikan bilis. Sekejap je habis sebab semua anak anak suka. Resepi roti boyan rozzan mudah je ada saya kongsikan resepi roti boyan rangup dekat bawah. Harap bermanfaat ya.

Roti Boyan Asli
Roti Boyan Recipe


Resepi Roti Boyan Asli Lembut Rangup Sedap Simple

Bahan untuk resepi kulit roti boyan :

  1. Satu kilogram tepung gandum
  2. Garam
  3. Minyak masak atau sayuran
  4. Air

Cara Buat Roti Boyan

Cara cara membuat roti boyan :

  1. Uli tepung bersama sedikit minyak, air suam dan sedikit garam.
  2. Bahagikan adunan roti boyan kepada enam hingga lapan bahagian (bulat bulat kecil).
  3. Perap selama setengah jam 

Sambil tunggu doh roti boyan selesai di perap, jom kita buat intinya :

> Resepi Inti Roti Boyan Sedap Mudah Simple Ringkas

Step akhir, canaikn doh seperti cara membuat roti canai. Kemudian, letak inti pada bahagian tengah dan lipat tepi.Goreng sampai masak. Siap dah boleh makan. Selamat mencuba.

> Resepi Murtabak Kulit Popia Mudah Sedap Simple