Resepi Cheesecake Jepun Mudah Gebu Guna 3 Bahan Simple. Baru siap buat japanese cheesecake yang mudah dan gebu. Ada sesiapa suka tak ? Saya dan ahli rumah suka sangat makan kek jepun ni. Cara buat cheesecake 3 bahan ni pun mudah je. Saya selitkan cheesecake resepi :
Cheesecake Resepi |
Resepi Cheese Cake Gebu Simple Lembut Ringkas Viral
Bahan untuk cheesecake recipe :
- 120 gram cream cheese
- Tiga biji telur ayam gred B ( asingkan putih telur dengan kuning telur )
- Satu cawan atau 120 gram susu pekat
Cara Buat Cheese Cake Mudah
Cara Buat Cheese Cake Jepun :
- Pukul cream cheese bersama susu pekat hingga berkrim dan tidak berketul
- Asingkan telur putih dan pukul sampai jadi meringue
- Masukkan kuning telur dalam adunan cream cheese dan susu pekat tadi dan pukul lagi sampai sebati.
- Campurkan putih telur yang telah siap dipukul tadi ke dalam adunan cream cheese, susu pekat serta telur kuning
- Kaup balik sampai sebati
- Griskan atau alas loyang dengan baking paper
- Tuang adunan.
Step akhir, panaskan oven dulu. Kemudian, bakar secara water bath ( air panas bawah loyang ) pada suhu 160 selama lima belas minit pertama dan turunkan kepada suhu 150 selama empat puluh lima minit. Siap. Cara buat cheese cake simple je kan, selamat mencuba semua. Salam.
0 Comments