Resepi Bahulu Cermai Lembut Sukatan Cawan Rangup Garing Gebu Mudah Simple Sedap. Syukur menjadi dengan jayanya kuih bahulu cermai tradisional saya. Rezeki kami anak beranak untuk juadah berbuka lepas maghrib kejap lagi. Dulu ada juga saya ambil tempahan bahulu cermai doorgift tapi sekarang tak dah atas sebab-sebab tertentu. Harga bahulu cermai paling murah di pasaran tau yang saya tawarkan. Ada yang suka tak dengan kuih baulu cermai ni ? Jom saya kongsikan resepi bahulu cermai gebu sukatan cawan :
Resepi Bahulu Cermai Sukatan Cawan |
Resepi Bahulu Cermai Rangup Sukatan Cawan
Bahulu Cermai Sukatan Cawan |
Bahan untuk resepi bahulu cermai mudah ;
- Sstu cawan tepung gandum
- Setengah cawan gula
- Lima biji telur
- Sedikit esen vanila.
Resepi Bahulu Cermai Rangup |
Cara Buat Bahulu Cermai
Bahulu Cermai Rangup |
Cara membuat bahulu cermai :
- Mix atau blend telur dan gula hingga kembang pekat dalam temph masa kira-kira lima minit
- Seterusnya, masukkan tepung sedikit demi sedikit dan mix lagi dalam masa dua minit
- Kemudian masukkan esen vanilla dan kacau rata.
- Sapu acuan kuih bahulu cermai guna minyak
- Tuang adunan baulu cermai ke dalamnya
Bahulu Cermai Resepi |
Step akhir, bakar guna api atas bawah pada suhu 200 selama dua belas minit atau sampai masak bergantung kepada oven masing-masing. Siap. Sekarang dah boleh ngap atau simpan untuk bekalan hari esok. Cara buat kuih bahulu cermai mudah je kan, selamat mencuba semua. Salam dan jumpa lagi.
0 Comments