Resepi Sardin Noxxa Homemade Buatan Sendiri Mudah Dan Sedap Berkuah Simple. Salam jumaat semua. Alhamdullilah siap lauk makan tengahari kami hari ini iaitu sardin homemade noxxa presssure cooker yang mudah dan sedap. Anak-anak semua suka makan sampaikan tanpa disedari sekejap sahaja sudah habis licin. Sardin special sikit sebab bahan cukup lengkap tanpa tertinggal satu pun. Biasanya saya buat guna resepi sardin tanpa tomato puree sahaja, dah alang-alang ke supermarket tadi tengok pula harga murah terus angkat dua tiga tin untuk stok di kemudian hari. Ada yang nak tau cara masak sardin guna periuk noxxa ? Jom tengok perkongsian saya tentang resepi sardin buatan sendiri guna periuk noxxa berkuah :
Resepi Sardin Noxxa Sedap Homemade |
Resepi Sardin Homemade Noxxa Sedap Mudah Simple Ringkas
Resepi Sardin Noxxa Buatan Sendiri Di Rumah |
Bahan untuk resepi ikan sardin simple :
- Satu kilogram ikan sardin atau ikan selayang
- Tiga biji tomato (belah atau potong dadu )
- Tiga ulas bawang putih ( hiris )
- Tiga ulas bawang merah ( hiris )
- Dua biji bawang besar(kisar bersama cili kering)
- Cili kering agak2 ikut kepedasan masing2
- Satu botol kecik ( 250 gram )
- Empat sudu besar tomato puree
- Sos cili secukupnya
- Minyak masak untuk menumis
Cara Buat Sardin Noxxa
Cara Masak Sardin Noxxa :
Step akhir, off SF dan HP 60 minit. Sekarang siap untuk dihidangkan bersama nasi putih. Cara membuat sardin noxxa mudah je kan, selamat mencuba semua. Jika tiada aral melintang, jumpa lagi esok ya. Salam.
Resepi Sardin Noxxa Homemade |
Cara Masak Sardin Noxxa :
- Panaskan minyak masak ( SF )
- Masukkan bawang putih dan merah sampai agak garing
- Seterusnya masukkan cili kering yang telah siap di blend bersama bawang besar tadi.
- Kacau hingga garing
- Kemudian, masukkan tomato, sos cili, sos tomato, tomato pure dan ikan.
Sardin Noxxa Resepi Mudah |
Step akhir, off SF dan HP 60 minit. Sekarang siap untuk dihidangkan bersama nasi putih. Cara membuat sardin noxxa mudah je kan, selamat mencuba semua. Jika tiada aral melintang, jumpa lagi esok ya. Salam.
0 Comments