Resepi Air Teh Susu Goreng Atas Dapur. Sesiapa peminat teh ais kaw, meh nak kongsi satu rahsia untuk mendapatkan teh ais susu lemak berkrim, sedap, dan betul-betul kaw. Tak payah bancuh. Masak atas dapur.
Resepi Air Teh Goreng |
Cara Buat Air Teh Susu Goreng Atas Dapur
- Masukkan air kosong masak hingga mendidih ( kuantiti air agak-agak banyak mana awak nak)
- Selepas itu, masukkan teh ( tiga uncang/ serbuk), renehkan dalam tempoh masa kurang lebih 5 minit
- Buang uncang teh
- Tambah susu cair dan susu pekat
- Masak sampai berbuih dan mendidih
- Akhir sekali, wajib tambah garam sikit bagi naik rasa lemak ( boleh tambah gula sedikit jika suka ya )
Sekarang siap, cubalah rasa dan nikmati lah air teh susu anda dengan aman dan tenteram.
0 Comments