Resepi Kulit Karipap Rapuh Rangup Sedap Sukatan Cawan

Resepi Kulit Karipap Rapuh Rangup Sedap Sukatan Cawan. Semalam saya ada kongsikan resepi karipap pusing. Hari ini kita belajar pula cara membuat kulit karipap yang rangup sampai petang.  Saya guna resepi karipap simple pakai sukatan cawan sahaja.

Resepi Kulit Karipap Lembut Gebu
Resepi Kulit Karipap Rangup

Resepi Karipap Sukatan Cawan


  1. Satu kilogram tepung gandum
  2. Tiga sudu planta
  3. Garam sesedap rasa
  4. Secawan air.



Cara Buat Kulit Karipap

Cara-cara membuat kulit karipap :

  1. Cairkan planta atas dapur
  2. Bila planta sudah cair, gaul bersama tepung yang telah dicampur dengan garam sampai sebati.
  3. Masukkan air sedikit demi sedikit ketika uli
  4. Perap dalam masa setengah jam
Bagi resepi inti karipap, kawan-kawan boleh rujuk pada pautan yang telah saya sediakan dibawah. Selamat mencuba.

No comments:

Post a Comment