Resepi Murtabak Pisang Sedap Simple Ringkas Lembut Rangup

Resepi Murtabak Pisang Banjar Sedap Simple Ringkas Mudah. Anak nombor tiga saya adalah peminat nombor satu murtabak pisang. Kalau terdapat pilihan murtabak lain, murtabak pisang akan menjadi keutaamaannya. Uniknya, murtabak pisang dengan murtabak lain adalah jika murtabak ayam atau murtabak daging  kena makan masa tengah panas- panas baru sedap. Murtabak pisang pula kena makan apabila sudah sejuk dan kalau makan masa panas-panas alamatnya melecur lah mulut.

Resepi Murtabak Pisang Sedap
Resepi Murtabak Pisang Simple


Resepi Murtabak Pisang Rangup Senang Lembut Special

Bahan untuk resepi murtabak pisang mudah :

  1. Pisang emas
  2. Satu hingga dua sudu gula
  3. Kulit popia
  4. Bancuhan tepung gandum untuk gam kulit murtabak pisang

Cara Buat Murtabak Pisang

Cara cara membuat murtabak pisang :

  1. Gaulkan pisang bersama gula ( gula jangan banyak ya )
  2. Lipatkan guna kulit popia dan gamkan pakai bancuhan tepung gandum tadi
  3. Panaskan api dapur, letak planta sikit dan masak murtabak.
  4. Setel.

Kalau nak uli dan canai sendiri kulit murtabak pun boleh, rujuk resepi kulit murtabak sedap dibawah. Satu lagi, untuk maklumat semua yang murtabak pisang adalah tidak sesuai untuk di buat frozen. Terima kasih.

> Resepi Kulit Murtabak Lembut Rangup Sukatan Cawan

No comments:

Post a Comment