Resepi Jeruk Buah Bidara Simple Sedap Mudah Rangup

Resepi Jeruk Buah Bidara Simple Sedap Mudah Rangup Best. Kalau tanya saya buah apa yang boleh ganti buah epal, saya tanpa banyak fikir akan jawab buah bidara. Rasanya yang rangup, sedap, tak masam memang sama la sebiji macam epal senang cerita. Kalau tak percaya cuba beli dan rasa sendiri. Lagipun, sekarang memang ramai yang jual buah bidara, tengah viral la orang kata. Ini semua penangan sebab keluar dalam Majalah 3 hari tu.

Resepi Jeruk Buah Bidara Asam Boi
Resepi Buah Bidara Asam Boi Simple Rangup


Resepi Bidara Asam Boi Simple Mudah Sedap Senang

  1. Buah bidara
  2. Asam boy
  3. Cili padi
  4. Gula dan garam secukup rasa
  5.  Limau ( Tak letak pun tak pe )


Cara Buat Jeruk Buah Bidara Asam Boi

  1. Potong buah bidara
  2. Masukkan kesemua bahan yang telah dinyatakan diatas.
  3. Gaul sampai sebati
  4. Simpan dalam peti sejuk kurang lebih setengah jam.
  5. Siap.
Kalau sesiapa yang share resepi bidara asam boi diatas, jangan lupa bagi kredit ke page Resepi Simple. Selamat mencuba dan terima kasih daun bidara. 

2 comments:

MzS said...

Mana dpt buah bidara ni boleh nak tahu?

zamali hj ahmad said...

kat mana nk dpt buah yg besar-besar tu yer..sy duk area kl..tq

Post a Comment